Így használd a bambuszpárolót otthon!

nlc | 2019. Április 27.
Végre valami igazán izgalmas konyhai eszközt kaptál a párodtól születésnapodra? A minden évben menetrend szerint megérkező serpenyő vagy tortaforma helyett idén egy bambuszpároló került az ajándékok közé? Akkor mi most megmutatjuk, mi mindent tudsz vele készíteni.

A keleti konyhákban már évezredek óta használt bambuszpárolók mára nálunk is beszerezhetők a legtöbb háztartási eszközöket árusító boltban. A bambuszrostokból készült, lyukacsos aljú, szitaszerű párolóedényben a rizs és a zöldségek a feltörő gőzben párolódnak meg. Az így meggőzölt zöldségek roppanósak maradnak, többet megőriznek vitamintartalmukból, mint a vízben főzöttek, és élénk színüket is megtartják. De nem csak zöldséget tehetünk a párolóba, kerülhet bele hal, gőzgombóc, vékonyra vágott csirke- vagy pulykahús, tofu, de a kuszkusz és a quinoa is elkészül benne. A vásárlásnál mindenképpen olyat válasszunk, ami csakis természetes anyagból készült, hiszen így lesznek garantáltan egészségesek a benne megpárolt ételek is – emellett pedig van pár alapfogás, amit jó, ha elsajátítunk az első használat előtt. Mutatjuk, melyek ezek.

Így használjuk a bambuszpárolót

Párolási idő bambuszpárolóval

Exit mobile version