Otthon

Konyhájából indította el ma már milliárdokat érő vállalkozását

Nem talált gyerekének egészséges nassolni valót, ez adta az alapötletet vállalkozásához.

A 36 éves, eredetileg táplálkozási tanácsadóként dolgozó brit anyuka, Suzie Walker mára 10 millió fontos vállalkozást üzemeltet. A Primal Pantry nevű paleo édesség szeletei megtalálhatók az olyan nagyáruházak polcain is, mint a Tesco vagy a brit Sainsbury’s.

Suzie 5 éve eredetileg azért vágott bele az aszalt gyümölcsökből, magokból és kókuszreszelékből készülő édességek gyártásába, mert a boltokban  nem talált egészséges nassolni valót gyermekének. Hamar felismerte azonban a paleó termékek iránti egyre növekvő keresletet.

 

Looking forward to being on the panel tomorrow at the Food Founders Festival @breadjamfest #bjf17 #food #founder #startups

Suzie Walker (@primalsuzie) által megosztott bejegyzés, Okt 6., 2017, időpont: 10:58 (PDT időzóna szerint)

Először a saját konyhájából, különböző Facebook-csoportokból érkező megrendelésekre dolgozott, ám az első évben vállalkozása folyamatos veszteséget termelt.

Suzie azonban nem adta fel, bevont egy befektetőt, majd amikor nagyobb áruházláncok is elkezdtek érdeklődni a termékei iránt, óriási rizikót vállalt: hatalmas hitelt vett fel a saját házára, amely döntése szerencsére rövid időn belül kifizetődőnek bizonyult.

Öt éven belül Suzie most már egy 10 millió fontos, számos alkalmazottat foglalkoztató  paleó üzlet felett diszponál. Azonban mindenkinek azt üzeni, aki saját vállalkozáson gondolkodik, hogy egy jó ötlet önmagában nem elég. Kitartás, eltökéltség és kockázatvállalási hajlandóság is kell egy üzlet beindításához.

(Forrás: The Sun)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top