Otthon

Az IKEA visszahívja ezt a pelenkázót, mert leeshet róla a gyerek

Legalább három gyerek leesett már a pelenkázóról, mert a biztonsági zárat rosszul használták a szülők. A cég inkább visszahívja a bútort.

Az IKEA arra kér mindenkit, aki SUNDVIK pelenkázóasztalt/fiókos szekrényt vásárolt, hogy rögzítse a lehajtható részt a mellékelt biztonsági zárral. Amennyiben az alkatrész elveszett vagy nem a megfelelő helyre került, lépjenek kapcsolatba a céggel, és ingyen kapnak egy új alkatrészt.

 

Az IKEA három olyan esetről értesült, amikor pelenkázóasztal, illetve fiókos szekrény lehajtható része meglazult, és gyerekek leestek róla. Az említett esetekben a biztonsági zárakat nem az útmutatónak megfelelően használták.

A gyerekek jól vannak, ám a svéd bútoripari óriás elővigyázatosságból visszahívja a terméket, hogy pótolják az alkatrészt.

Az IKEA azt tapasztalta, hogy a vásárlók többnyire napi rendszerességgel használják összecsukható pelenkázóasztalként a terméket, azonban a biztonsági zár alkatrészt nem használják az útmutatónak megfelelően. A termék rendeltetése, hogy kisgyerekek pelenkáját cseréljék rajta. A bútor másodsorban tárolóként szolgál.

Az új, ingyenes alkatrészért a vásárlóknak nem szükséges bemutatniuk a vásárlást igazoló számlát vagy nyugtát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top