Otthon

Ne bajlódj vele, tüntesd el a makacs kávéfoltot könnyedén!

A praktikák tárháza végtelen, de nem árt, ha van egy-két trükk a tarsolyunkban, főleg, ha egy makacs kávéfoltról van szó!

Sör

Tea- és kávéfoltokra az egyik legjobb megoldás a sör. Öntsd rá a foltra, és óvatosan dörzsöld bele a textilbe. Ezután hagyd, hogy kifejtse  hatását, majd ha megszáradt, a folt makacsságától függően ismételd meg még egyszer a műveletet, végül mosd ki az egész ruhát.

Ásványvíz és szódabikarbóna

Ha a ruhád anyaga kényes, és nem mosható gépben, használj szénsavas ásványvizet a tisztításhoz! Ehhez a módszerhez keverj össze szódabikarbónát és szénsavas ásványvizet, majd az így kapott masszát tedd a szennyeződésre. Hagyd rajta 30 percig, óvatosan dörzsöld át, majd mosd ki a ruhát!

Fotó: iStock

Tojás

Melegíts  vizet – de ne forrald fel –, és adj hozzá tojássárgáját, majd ezt az elegyet öntsd rá a foltra. Lehet, a módszer szokatlan, de eltüntetheted vele a nemkívánatos kávéfoltot.

A legvégére a legjobb: ecet

Kávé-, tea- és zsírfoltok ellen az ecet a leghatásosabb szer. Áztathatod ecetes vízbe is a ruhát, de a mosáshoz a gép dobjába öntött pohárnyi ecet is segít a folttisztításban – a ruhák nem veszik át az ecetszagot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top