Otthon

Visszakapcsolt áram miatt halt meg egy villanyszerelő

A család szerint a férfi főnöke okozhatta a tragédiát.

Munkája közben ért halálos áramütés egy villanyszerelőt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szemerén. A 45 éves édesapa a kórházban halt meg.

A tragédia napján Zsolt a főnökével egy kúriához ment ki, hogy a térvilágítási rendszert megjavítsák. Amikor a javítás egyik részével a főnöke végzett, visszakapcsolta az áramot. Ekkor a fűben lévő, feszültség alatt álló, szigetelés nélküli vezetéktől áramütést szenvedett Zsolt, aki a kapcsolószekrény előtt térdelt és szerelt – írja a Blikk.

Megkezdték az újraélesztését, majd kórházba szállították, de néhány nappal később meghalt. A halálos baleset miatt foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indult eljárás.

A család ügyvédje szerint egyértelmű, hogy Zsolt halálához a főnöke hibája vezetett. Ha elkeríti a területet, vagy figyelmezteti a beosztottját, a férfi még ma is élne.

A cégvezető tagadja a bűnösségét, elmondása szerint ő figyelmeztette Zsoltot, hogy ne menjen a vezetékek közelébe, mert áram alatt vannak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top