Otthon

Mediterrán hangulatú erkély fillérekből

Jó tanácsok azoknak, akik nem elégszenek meg az egy hét Kánaánnal, hanem egész évben szeretnék élvezni a mediterrán életérzést.

Nyaralást idéző mediterrán hangulatot már pár egyszerűen tartható, forróságtűrő növénnyel kialakíthatunk. A buja és romantikus növényzet jó hatással van közérzetünkre, joggal érezhetjük úgy, mintha vakáción lennénk – írja a Balkonada bloggere.

A mediterrán kertek elengedhetetlen kiegészítői a terrakottaedények, -cserepek. Jól illenek ide a fémből készült és az öntöttvas kaspók, tartók, különösen a letisztultabb vonalúak. A fonott és az öntöttvasból készült székek és asztalok, a természetes kiegészítők hamar a mediterráneum vidékére repítenek.

A régi konyhai edényeket, kerti eszközöket bátran alkalmazhatod a növényeid tartására. Egy kis kreativitással a letört fülű bögrék, a régi tálalóedények, az elhasznált bádogkannák, a kiszuperált madárkalitkák tökéletes növénytartókká léphetnek elő. Az ilyen újraértelmezett kiegészítők egyedi és izgalmas díszei lesznek az erkélyednek.

Még több ötletért kattints a Balkonada blogjára!

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top