Otthon

Itt élnek a legszegényebb magyar nyugdíjasok

Nem mintha azok jól járnának, akik a legjobb havi juttatás területén élnek.

Az, hogy a bérek növekedését nem követik a nyugdíjak, azt is eredményezte, hogy 2018-ra 10 éves csúcsra ugrott a nyugdíjasok körében a szegények aránya – írja az Mfor.

A portál a Központi Statisztikai Hivatal Magyarország, 2018 című összefoglaló kiadványára hivatkozva azt írja, hogy a tavalyi átlagos nyugdíjak mutatnak némi átfedést a nettó bérek alakulásával.

A legnagyobb átlagos juttatást a fővárosi nyugdíjasok kapták tavaly, 154 ezer forintot, míg a legkevesebbet a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élők, 115,6 ezer forintot.

A rangsor elején Budapest mögött jócskán leszakadva áll Fejér megye 134,2 ezer forinttal, mögötte harmadik helyen Pest megye 134 ezerrel.

A kétféle havi jövedelem között a legnagyobb különbség a fővárosban volt tavaly, a budapesti nyugdíjasok átlagosan a nettó bér 58 százalékából kell, hogy megéljenek – ez az arány egy évvel korább még 62 százalék volt.

(Kiemelt kép: iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top