Otthon

Itt az okoscserép, ami rád mosolyog, ha rendesen öntözöd a virágaidat

A Mu Design kütyüje a világ egyik legégetőbb problémájára kínál megoldást: hogyan ne döglesszük ki a szobanövényeinket? Videó.

Forradalmi újítással állt elő a Mu Design nevű fejlesztőcég: Lua nevű okoscserepük segít rendesen gondozni a szobanövényeinket – írja a Bored Panda.

Fotó: Mu Design

Az okoscserép afféle élő tamagocsit varázsol a virágainkból. A cserépen a növény „hangulatának” megfelelő emotikonok – pl.: szomjas, beteg, boldog stb. – mutatják, milyen állapotban van éppen leveles kedvencünk.

A felhasználóknak mindössze annyi a dolguk, hogy letöltsenek egy appot, és párosítsák a Luát a telefonjukkal. Az alkalmazásban ki kell választaniuk, hogy milyen növényt ültetnek a cserépbe, és már kezdődhet is az okos növénygondozás.

Fotó: Mu Design

A cserép összesen tizenötféle emotikont tud megjeleníteni, amelyek segítenek abban, hogy jó formában tartsuk a virágainkat. Beépített szenzorainak köszönhetően a mozgást is érzékeli, ha például felugrik mellé a polcra a macskánk, szigorú arcot vág.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top