Otthon

7 napra a saját autójában ragadt a legnagyobb kánikulában, de túlélte

Corine Bastide árokba borult az autójával. Nem volt élelme, sem vize, egy rágógumis doboz mentette meg az életét.

Saját autójában kellett átvészelnie a július végi hőhullámot egy belga nőnek, miután balesetet szenvedett, és beszorult a járműbe – írja a BBC híre alapján a HVG.hu. A 45 éves Corine Bastide a csodával határos módon életben maradt, most kórházban ápolják.

Képünk illusztráció (Fotó: LUIZ GUARNIERI / BRAZIL PHOTO PRESS)

Bastide-nak július 23-án veszett nyoma Liège közelében, két nappal az előtt, hogy a hőmérséklet 41,7 Celsius-fokra emelkedett. A nő autójával az árokba borult egy félreeső helyen, és mivel nagyon fájt a háta, mozdulni nem tudott.

Bastide-nak sem étele, sem vize nem volt, így a hat nap alatt súlyosan dehidratálódott. A riportereknek azt mesélte, hogy valahányszor megpróbálta megmozdítani a kezét, elvesztette az eszméletét. Végül a lábával sikerült kinyitnia a kocsiajtót, így tudott kiszabadulni szorult helyzetéből.

A nő azt mondta, hogy egy rágógumis doboznak köszönheti az életét, abba gyűjtött ugyanis esővizet, amikor csak tudott. Jelenleg kórházban ápolják, hamarosan megműtik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top