Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Otthon

Az ideális szomszéd barátságos, és keveset kornyikál

Valamint tisztában van azzal, hogy reggel és este nem illik füvet nyírni és porszívózni sem.

Csendes és barátságos – ez a két legfontosabb tulajdonság, ami az ideális szomszédot jellemzi a Miutcánk felmérése szerint. A közösségfejlesztő alkalmazás hatszáz felhasználójának válaszai alapján készítettek kutatást, melyből kiderült, hogy a barátságosság a szomszéd legfőbb erénye a magyarok szerint, de a megbízhatóság és a csendesség is méltányolandó.

Amit viszont nem tolerálunk, az a hangoskodás – tíz emberből hét ettől készül ki leginkább. A reakciók szerint a jó szomszéd kora reggel és este tartózkodik az üvöltéstől, fűnyírástól, porszívózástól és karaokézástól, de akad, akit a neveletlen kutya készít ki – mondta el Cseh Norbert, a Miutcánk vezetője.

Érdekes, hogy bár tízből kilencen igényelnék, hogy az új lakók mutatkozzanak be, a válaszadók 37 százalékának még soha nem volt ilyen élménye.

A Miutcánk applikáció öt évvel ezelőtt indult azzal a céllal, hogy a szomszédok jobban megismerjék egymást. Fenti felmérésükhöz idén július–augusztusban gyűjtötték az adatokat.

És ha már a jó szomszédság a téma, álljon itt egy klasszikus is:

 

(Forrás: ATV)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top