Otthon

Bögrére cserélték a műanyag poharakat az egyik székesfehérvári középiskolában

Több mint 200 bögre sorakozik a polcokon.

A székesfehérvári Lánczos Kornél Gimnáziumban több mint 20 éve létezik a saját bögre rendszere. Az ötlet az intézmény büféjében dolgozó Ibolya nénitől származik – derül ki a Fehérvár Tv riportjából.

A büfés néninek köszönhetően évtizedek óta hagyomány, hogy minden tanuló beviheti kedvenc bögréjét, abba rendelheti kedvenc italát. Ráadásul senkinek nem kell hazavinnie, a büfében ugyanis mindenki otthagyhatja, elmossák és megőrzik.

„Nekem sokkal otthonosabb, hogy saját bögréből iszom, és ez egy fontos bögre a számomra. Mindig jó érzéssel tölt el, ha ebből iszom” – mondta az egyik diák.

Még otthonosabbá teszi, hogy a büfében minden tanuló bögréjét ismerik, sőt azt is tudják, hogy mit szokott inni.

Nemcsak a komfortérzés növelésére született meg a kezdeményezés, hanem a műanyag poharakat száműzve a környezettudatosságra is figyelnek a suli büféjében.

középiskola befejezése után az ottfelejtett bögréket továbbra is megtartják, hátha egyszer látogatóban visszatér a tulajdonosuk – van olyan pohár, amiből 20 éve nem kortyolt az egykori diák. A mostani tanévkezdés hetében a polcokon már több mint 200 bögre várja gazdáját.

(via)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top