Otthon

Ettől az erkélytől te is lehidalsz

A különleges terasz hihetetlen virágáradattal gyönyörködteti a szemet.

Varga Tivadar és felesége, Vargáné Huszák Ildikó tíz méter hosszú erkélyükön hozták létre a virágözönt, amely helyi látványossággá vált Gyulán – a helyiek és a turisták is csodájára járnak a muskátliból, petúniából és repkényből álló virágegyüttesnek – olvasható a beol.hu hírportálon.

A házaspár korábban kertes házban élt Méhkeréken, ahol növényekkel, fóliázással foglalkoztak, és költözéskor igyekeztek annyi virágot magukkal hozni, amennyit csak lehetett. Ennek már 20 éve, és Tivadar szerint felesége talán nem is tudna meglenni a csodás növényeik nélkül.

„Amikor elkezdtük, magunk sem gondoltuk, hogy ide jut a dolog” – mondta mosolyogva Vargáné Huszák Ildikó.

Sok gondozást igényel a nem mindennapi balkon, főleg nyáron, amikor folyamatosan odasüt a nap, illetve a petúniát maguk szaporítják, amit már januárban el kell kezdeniük. A házaspár naponta legalább egy órát foglalkozik növényeivel.

Vargáék úgy vélik, hogy csodaerkélyük titka a sok víz, a tápanyag és talán a növények szeretete is. A visszajelzésekkel kapcsolatban azt is elmesélték, hogy a járókelők egyszerűen felszólnak az utcáról, de a boltban és a piacon is sokan gratulálnak, illetve akad olyan, aki minden évben készít fotót a különleges balkonról.

(via)

Kiemelt kép: illusztráció, Freepik

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top