Otthon
Szponzorált tartalom

Így lehet okos és környezettudatos az otthonod!

Most építkezel, és nemcsak a jó hőszigetelés, a penészmentes falak és az alacsonyabb fűtési költségek, hanem a környezettudatosság is fontos számodra? Ha hosszútávra tervezel, nemcsak a költségeidből faraghatsz, hanem a környezetedet is óvhatod!

A környezetvédelem ma már nem csupán egy távoli, a homályba burkolódzó fogalom, hanem a mindennapjaink szerves része kell hogy legyen. De mit tehetsz azért, hogy kényelmes és egyben környezetbarát otthont alakíthass ki?

Penészmentes, intelligens hőszigetelés

Ha a házépítés során szeretnéd megkönnyíteni az életedet, és a környezetedet is óvnád, érdemes rendszerben gondolkoznod, ami a falazást illeti. A falazat, a födém és a hőhídmentes elemek kulcsfontosságúak egy ház építése során, hiszen ezen múlik a ház hőszigetelése, páramentessége, az egészséges lakóklíma és a hosszútávú fenntarthatóság is.

Vagyis, az építkezés során, a falazat hőszigetelő képességének fontos szerepe van: ma már léteznek olyan elemek, amelyek a tér minden irányában, azonos mértékben hőszigetelnek, így a hőhidak, a páralecsapódás és a penészedés ellen is egyaránt védelmet nyújtanak. A jól kialakított falszerkezet normál falvastagság mellett is garantálja a lehető legkisebb hőveszteséget, így a jó szigetelésnek köszönhetően kevesebbet kell fűtened, azaz csökkentheted a fűtési költségeidet és ezzel együtt a szén-dioxid-kibocsátást is.

Az eltérő, hogy kinek mi az ideális klíma, a megfelelő páraviszonyok, a penésztől mentes falak azonban mindannyiunk számára fontosak. A téli hidegben a meleg benntartása páralecsapódás nélkül, nyáron pedig az épület felmelegedésének megakadályozása kulcsfontosságú. Az Ytong anyagszerkezete természetes páraszabályzóként működik és a mészből, homokból és vízből álló ásványi alapanyagai révén egészséges lakóteret biztosít. Környezettudatos és hosszútávon pénztárcakímélő megoldás, ha a falazáshoz fehér téglát használsz, ami nem éghető és természeténél fogva kiváló hőszigetelő: millió apró pórusba zárt levegőt tartalmaz, így nem igényel kiegészítő hőszigetelést sem. 

Környezettudatos otthon

A környezettudatosság ma már nem merülhet ki a szelektív hulladékgyűjtésben, és a műanyag zacskók, valamint szívószálak mellőzésében. Természetesen minden apró lépés fontos, azonban az is lényeges, hogy merjünk nagyban gondolkozni. Földünk természetes alkotóelemei, a homok, cement és a mész felhasználásával készült falazatok használatával te is közelebb kerülhetsz a környezetazonos építkezéshez. Fontos, hogy a házépítés során minél hatékonyabb módon használjuk fel a természeti forrásainkat, és ha számodra sem mellékes, hogy a házad is környezetbarát legyen, akkor alaposan ismerd meg a kínálatot, mielőtt a falazat anyagáról és a hőszigetelésről döntesz!

A Xella Magyarország Kft. számára az ökológia fogalma egyet jelent a felelősséggel, ezért, ha energiatudatosan gondolkodsz, bennük partnerre találhatsz. A környezethez illeszkedő zöld ház nem merül ki a természetes alapanyagok használatában: az alacsony előállítási energiaszükséglet és a kikerülő melléktermék nélküli gyártás és felhasználás is fontos része a környezettudatos építkezésnek. Így, ha tudatosan, már az építőelemeket is megválogatva építed a házadat, tevékenyen részt vehetsz a környezeted óvásában.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top