Otthon
Szponzorált tartalom

Közösségeket is formál az OTP Business Társasházi Pályázata (x)

Akadálymentesített lombház Budapesten, valamint egy játszótér Szigethalmon: csak két példa azon eredmények közül, amelyekhez tavaly mind a pályázatírásban, mind a kivitelezésben összefogtak a társasházi közösségek, hogy az OTP Business segítségével fejlesszék környezetüket. A Társasházi Pályázat keretében ebben az évben a hitelintézet már összesen 15 millió forinttal támogat országszerte 20 lakóközösséget.

„Minek pályázzunk, ha úgysem nyerünk?” – így reagált a korábbi közös képviselő a 100 év körüli pesti házba nemrég költözött Sutus-Nagy Anett emlékei szerint arra a felvetésre, hogy a ház pályázaton szerezzen forrást fejlesztéseihez. A lakók azonban kezdeményezték a közös képviselő leváltását, majd saját kézbe vették a ház ügyeit. Az egyébként pályázati tanácsadással foglalkozó háromgyermekes édesanya és a többi lakó közösen döntött a társasház udvarának megújításáról, majd a társasház intézőbizottságának tagjaiként találtak ehhez pályázati lehetőségeket. Így készült el például a járdafelújítás, és legutóbb, az OTP Business Társasházi Pályázata segítségével az a különleges, integrált lombház is, amelynek tervezésekor szempont volt, hogy a házban lakó, izomsorvadással élő és mozgásában korlátozott gyermek is együtt játszhasson társaival.

Közösségeket is formál az OTP Business Társasházi Pályázata (x)

„A közös céljaink és az együtt szervezett társasházi programok folyamatosan erősítik és építik a közösséget. A kisebb-nagyobb közös ügyek egyszerre teszik kellemesebbé a mindennapjainkat és tanítják gyermekeinket a közösségért és a környezetért való cselekvés fontosságára” – mondta Sutus-Nagy Anett.

Szigethalmon – szintén a tavalyi pályázat egyik nyerteseként – játszóteret alakított ki udvarán egy társasház, Budaörsön pedig egy lakóközösség a környezettudatosságot is figyelembe véve szélenergiával hajtott huzatfokozókat helyezett üzembe a támogatásból.

A komoly érdeklődés nyomán idén megújította Társasházi Pályázatát az OTP Business. Ebben az évben már 20 lakóközösség összesen 15 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyerhet. A pályázatok az erre létrehozott honlapon, egy egyszerűen kitölthető adatlap beküldésével nyújthatók be 2020. május 17-éig.

Advertisement

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top