Otthon

4 dolog, amit költözés előtt meg kell nézned a konyhában

A költözés a világ egyik legstresszesebb mutatványa, de azért ne siesd el, ügyelj a konyhára, mielőtt bepakolnál!

A stressz mellett csupa izgalom is egy költözés, új lehetőségek széles tárháza nyílik meg előtted. De mielőtt belevetnéd magad a dekorálásba – bár kétségtelenül ez a legizgalmasabb rész –, alaposan vedd szemügyre a konyhát. A Kitchn magazin szakértő tanácsai szerint ugyanis a konyha a legkényesebb része a lakásnak, amit a legnehezebb utólag módosítani, ha már egyszer bekerültek a konyhaszekrények és belaktad a helyiséget. Úgyhogy még ne csomagold ki a tányérokat és lábasokat, inkább előtte fogadd meg ezt a négy tanácsot.

1. Ha festeni akarsz, most van itt az ideje

Logikus, hogy a falak festése (vagy csempézése) akkor jöhet szóba, ha még nincsenek benn a konyhaszekrények és a gépek, mert amint beépíted, biztos, hogy nem veszed rá magad egy ideig a szétszerelésre és festésre. Fontos, hogy már meglegyen a konyhaszekrény, mert így tudsz olyan falszínt választani, ami megy hozzá színben.

2. Pakolás előtt mélytakarítás

Ha már ott tartasz, hogy a szekrények a helyükön állnak, akkor még ne kezdj el ész nélkül bepakolni mindent, hanem adj időt magadnak egy alapos takarításra. Ez is olyan, mint a festés: ha nem szánod rá magad bepakolás előtt, akkor jó sok idő telhet el, mire hajlandó leszel mindent kirámolni és kimosni a szekrények belsejét. Akkor is tedd meg ezt a lépést, ha vadiúj konyhát építettél, hiszen attól még, hogy új, nem feltétlenül lesz tiszta úgy, ahogy a gyárból kijött, és mégiscsak azokat az eszközöket fogod tárolni benne, amik utána az étellel érintkeznek.

A konyhabútor az utolsó lépés!

A konyhabútor az utolsó lépés (Képünk illusztráció – Forrás: Getty Images)

3. Tervezd meg a rendszerezést

A bepakolás előtt kell átgondolni azt is, hogy mennyi helyed van, és hogyan lehetne a legoptimálisabban beosztani ezt a helyet a szekrényekben. Ne sajnáld rá az időt, hogy alaposan felmérd, lemérd és megtervezd, hogyan fogod tárolni a konyhai eszközeidet, mert mindennap az agyadra fog menni, ha nincs jól rendszerezve a konyha.

4. Használat szerint pakolj

Amikor végre elérkezel a szekrények bepakolásához, nem szabad ám csak úgy sitty-sutty túlesni az egészen, csak mert már a hátad közepére kívánod az egész költözéses káoszt. Akár le is rajzolhatod magadnak, hogy a konyha mely szekrényeit használod majd legtöbbször, milyen eszközökre van napi szinten szükséged, és miket lehet elsuvasztani az alsó szekrény legmélyére. Mivel a konyha egy központi helyiség az életünkben, egyáltalán nem mindegy, hogy könnyen vagy nehezen férünk hozzá a kávésbögrékhez és kiskanalakhoz. Gondold át a napi rutinodat, és rendezd be úgy a konyhát, hogy ne bosszúságot okozzon, hanem tényleg téged szolgáljon.

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top