Otthon

Használd ki az otthon töltött időt, készítsd magad a húsvéti dekorációt!

Közeleg a húsvét, amire idén érdemes otthon, magunknak elkészítenünk a dekorációt. Mutatjuk a legjobb megoldásokat.

Állítjuk, hogy bárki képes húsvéti dekorációt készíteni. Kis kézügyesség persze nem árt egy ajtó- vagy asztaldísz megalkotásához, de vannak olyan megoldások, amik minimális erőbefektetéssel is kivitelezhetők. Mutatunk pár szuper ötletet:

Ajtódísz egyszerűen

Húsvéti ajtódíszt kreálni talán az egyik legegyszerűbb dolog a világon, és most nem viccelünk. Elég hozzá egy csupasz koszorú, egy ragasztópisztoly és apró díszek, amiket rá szeretnél tenni. A többi már csak azon múlik, mennyire van szépérzéked.

Pofonegyszerű tojásfa

Pofonegyszerű tojásfa

Pofonegyszerű tojásfa (fotó: Iuliia Nemakova / Alamy / Alamy / Profimedia

Ha nem akarsz bajlódni a ragasztással, akkor csak fogj néhány faágat vagy barkát, és lógass rájuk tojásokat. Ne használj műanyagot, inkább maradj a hagyományos tojásnál. Váza helyett teheted befőttesüvegbe is az ágakat,  szurkálhatsz melléjük virágokat.

Húsvéti tojásfészek

Jó kézügyességgel nagyobb kihívásokat is bevállalhatsz, például egy húsvéti tojásfészket. Ebben az esetben is szükséged lesz ragasztópisztolyra és egyszerű, ágakból készült koszorúra. Utóbbira tehetsz mohát, ültethetsz bele virágot. Gyönyörű látványt nyújt majd az otthonodban!

Használd a varrógépet!

 

 

Húsvéti dekorációt tudsz varrni maradék anyagokból is. Inspirálódj a legjobbaktól, vagy szerezd be a szabásmintát.

Hasznosítsd újra a tojáshéjat!

Mentsd meg a húsvéti sütés-főzés során megmaradt tojások héját. Készíts belőlük mini húsvéti kaspót vagy díszt az ünnepi asztalra, kopogtatót az ajtóra.

Még több húsvéti dekoráció:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top