Otthon

Vuhanban arra készülnek, hogy enyhítik a lezárást

A koronavírus-járvány kiindulópontjában, Vuhanban részlegesen feloldhatják a lezárást.

Kedden egyetlen fertőzöttet jelentettek a kínai Vuhanból, ahonnan a világméretű koronavírus-járvány kirobbant. Előtte viszont csaknem egy hétig nem regisztráltak új beteget.

Ezért azt tervezik, hogy április 8-án részlegesen feloldhatják a vesztegzárat Vuhanban. Hupej tartományban kedd éjféltől pedig megszűnnek az utazási korlátozások, de csak az egészségeseket engedik ki – írja a BBC.

Védőmaszkot viselõ emberek egy kerítéssel körülvett vuhani lakónegyedben 2020. február 23-án (Fotó: MTI/EPA/Featurechina/Tom Kuo)

Védőmaszkot viselő emberek egy kerítéssel körülvett vuhani lakónegyedben 2020. február 23-án (Fotó: MTI / EPA / Featurechina / Tom Kuo)

A szárazföldi Kínában a fertőzöttek összesített száma hétfő éjfélig 81 171-re nőtt, közülük több mint 73 ezren gyógyultak már meg. A koronavírus okozta megbetegedésben elhunytak száma 3277-re nőtt. Jelenleg leginkább a beutazó fertőzöttek miatt nő a napi új megbetegedések száma.

További hírek a koronavírussal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top