Otthon

Hazavitt egy kutyakölyköt, kiderült, hogy róka

A férfi tényleg jót akart, de a kölyök valószínűleg nem is szorult segítségre.
róka

Egy liverpooli építőmunkás egy építkezésen figyelt fel egy magányosan kóborló állatkölyökre, melyről azt hitte, hogy egy kiskutya és hazavitte az otthonába. Nem sokkal később egy barátja szembesítette a ténnyel, hogy a cuki kisállat bizony nem kutya, hanem rókakölyök.

A férfi ekkor értesítette az állatvédőket, akik el is mentek a kisrókáért, melyről kiderült, hogy még egy hónapos sincs. Állatorvoshoz vitték, kutyáknak való tejpótlóval megetették, majd a vadállatok mentésére specializálódott, nantwichi Stapeley Grange állatotthonban helyezték el. Szakemberek nevelik fel, ha pedig eléggé megerősödik, visszaengedik majd a természetbe.

Lee Stewart, a Stapeley Grange vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy nem minden elhagyottnak tűnő vadállatkölyök szorul segítségre. Ha például rókakölyköt találunk, melynek a szeme már nyitva van, minden bizonnyal nincs semmi baja és az anyaállat a közelben van. Ilyenkor a legjobb, amit tehetünk, hogy békén hagyjuk, esetleg kutyaeledelt és vizet teszünk ki neki, és 24 óra elteltével ellenőrizzük újra.

(Nyitókép: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top