Otthon

8 éve próbálja kilakoltatni saját lányát a nyugdíjas

A lánya mindent megtesz, hogy a lakásban maradhasson, az idős férfi pedig az összes jogi lehetőséget kimerítette.
Peter Grundy

Egy 4 éves, ausztrál nyugdíjas, Peter Grundy 8 éve próbálja kilakoltatni saját lányát a lakásából. Az ingatlan a férfi tulajdonában van és el szeretné adni, hogy a pénzből egy idősotthonba költözhessen. A melbourne-i lakásban viszont 49 éves lánya, Katrina él, aki mindent megtesz, hogy apja ne tehesse ki onnan.

A férfi 70 ezer ausztrál dollárt, vagyis mintegy 15 millió forintnak megfelelő összeget költött már a bírósági ügyre, ám sikertelenül. Úgy tűnik ráadásul, hogy az összes jogi lehetőséget kimerítette.

Katrina a bíróságon azt állította, hogy a szülei neki ajándékozták a lakást, erről azonban már bebizonyosodott, hogy nem igaz. A nő újabb és újabb kifogásokkal áll elő, amiért nem lehet kilakoltatni. Ráadásul hivatalos vételi ajánlatot is tett az ingatlanra, amivel hátráltatni tud minden egyéb tranzakciót.

“Nagyon okos, és jogi szempontból is az, ezt még az ügyvédek is elismerték” – jegyezte meg Grundy.

Az ügyre költött pénzén a férfi kénytelen fizetni az ingatlant terhelő díjakat és adókat, hiszen a lakás jogilag az ő tulajdonában van. Mindemellett további bosszúsága, hogy nagyjából 200 000 ausztrált dollárt (közel 43 millió forintot) is kereshetett volna, ha a lakást az elmúlt nyolc évben bérbe adta volna.

via

Ilyen családtagok mellett nem kell ellenség…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top