nlc.hu
Otthon

Tüllöntözés ellen

Túllocsolod a növényeket? Itt egy bizarr módszer, hogy elkerüld a bajt!

Bár sose jutna eszünkbe beledugni ezt a dolgot a virágföldbe, a módszer állítólag működik.

A növények locsolása annyira nem nehéz feladat, ám még így is eshetünk túlzásokba, és gyilkolhatjuk meg túlöntözéssel vagy épp ellenkezőleg, kevés víz biztosításával legkedvesebb példányainkat. Ám létezik egy nagyon frappáns házi módszer a talaj nedvességtartalmának meghatározására.

Taponnal megakadályozható a növények túlöntözése

Fotó: Empress Eyrie

A módszert egy ausztrál nő fedezte fel az interneten: tampont kell dugnunk a növények földjébe. Igen, jól olvastad, tampont. A nő is bizarrnak találta a dolgot, de aztán fogta magát, előkeresett néhány tampont, majd teljesen meglepődött, amikor láttam, milyen hatékonyan működik a müdszer. „Nagyon szeretem a növényeimet, talán jobban is,mint kéne, ezért a tampon segített megmenteni néhány sivatagi növényemet a locsolókannától” – nyilatkozta az asszony.

Aww they didn't even credit me. 🙁 EDIT: The author of the article has done the right thing and credtied me now.

Közzétette: Empress Eyrie – 2020. július 8., szerda

 

Vannak ugyanis olyan szárazságtűrő növények, amelyeket sokkal jobb inkább nem öntözni, mint túllocsolni. Azonban ha a földjükbe dugunk egy tampont, könnyen leellenőrizhetjük, mennyi nedvesség van bennük, hiszen ilyenkor jól megtelítődik vízzel. Sőt a tampon el is szívja a nedvességet vizet a virágoktól.

Te kipróbálnád?

Így gondozd szobanövényeidet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top