Otthon

Tibor dzsungelt nevel a kertjében

Szubtrópusi növények tömkelegét gondozza a tápéi kertjében Csende Tibor, hobbikertész, aki egész kis dzsungelt nevel a háza kertjében.

Csende Tibor a kertjében olyan növényeket gondoz, mint a Xanthosoma, az Alocasia, a Colocasia, sőt sokfajta banán is található a kertjében. Az ötméteres banánfa igen látványos, ahogy a sivatagi rózsák is, igazi dzsungelhangulat van arrafelé – mutatta be a kertet a délmagyar.

Tápéi egzotikum 🍍🍊🌴 #Szeged

Posted by Delmagyar.hu on Thursday, July 30, 2020

Tibor öt éve kapta az első banántövét születésnapi ajándékként, azóta valóságos dzsungellé vált a kertjük Tápéban. Szerinte a szubtrópusi növényekkel nincs annyi gond, mint azt sokan gondolják. Nyáron akár szabad földbe is el lehet ültetni őket, amit meghálálnak. Mivel párás környezetben érzik jól magukat, Tibor öntözőrendszert és esőztetőt telepített, amik éjszaka kivételével kétóránként bekapcsolnak. A növények 15 fok felett érzik jól magukat, ezt télen is biztosítani kell számukra, ezért Tibor növényházakat alakított ki nekik. Ősszel két hetet tölt a növények áttelepítésével. A növényeket főképp európai gyűjtőktől szokta beszerezni, mert Magyarországon nehéz hozzájuk jutni.

Valódi dzsungelekről is akadnak izgalmas történeteink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top