nlc.hu
Otthon

Bolti tojás keltetése

Hihetetlen: kikeltette a tanárnő a bolti kacsatojást

Az egész csak egy komolytalan kísérletnek indult, a tanárnő volt a legjobban meglepve, amikor a kacsatojás repedezni kezdett az inkubátorban.

Egy nő egy doboz kacsatojást vásárolt a Waitrose-ból, majd egy inkubátor alá tette azokat, hogy meglássa, kikelnek-e. A 26 éves Lauren Barton maga sem gondolta volna, hogy kísérlete sikerrel jár…

Kiskacsa kelt ki egy bolti tojásból.

Képünk illusztráció: Unsplash

Lauren a múlt hónapban 2,59 fontért vette a hatdarabos kacsatojást. Az angoltanár a tojások felét inkubátorba tette, amelyet az Amazonon vásárolt, hogy kiderüljön, fejlődet-e a toásokból kiskacsa. Lauren elképedésére 28 nappal később az egyik tojás repedezni kezdett, majd 48 órás intenzív keltetés után egy apró, de komplett kiskacsa bújt elő belőle.

A tanárnő azt mondja, az ötlet onnan jött, hogy olvasott valakiről, aki bolti tojásokat keltetett ki sikeresen. A családja azonban nem volt úgy oda a dologért, hiszen egy kiskacsa felnevelése igencsak macerás feladat. A nő mégis meggyőzhetetlen volt, betette a tojásokat az inkubátorba, majd naponta háromszor megforgatta őket. Valóságos sokkot kapott, amikor látta, hogy a három tojásból kettő mozogni kezd. Végül Darwin kelt csak ki, bár Lauren róla sem hitte, hogy túléli. Egy picit azért rá kellett segíteni, hogy a kiskacsa sikeresen kibújjon a tojásból.

That's lucky... a Waitrose ducky! Teacher, 26, hatches a baby bird from a box of free-range eggs Lauren Barton put...

Közzétette: Education for all – 2020. július 28., kedd

Lauren most már semmi pénzért nem válna meg Darwintól, háziállatként fogja tartani. „Már most a családunk része” – mondja. A család macskája és két nyula is beletörődött a döntésbe.

Nem ez az első eset, hogy valaki bolti tojást keltetett ki: egy maláj nő sem főzte meg a tojást, hanem kísérletképpen egy saját készítésű keltetőbe helyezte azt. Két héttel később kibújt a tojásból Daisy, a kiskacsa.

(via)

Nincs is cukibb az aranysárga kiskacsáknál

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top