Otthon

A hópárducokért és a dugongokért úszott a La Manche csatornában egy 11 éves

Ruby Yelling 2600 métert úszott a nyílt vízben védőruha nélkül.

„Az apró dolgok összeadva nagyobb hatással lehetnek”idézi a Euronews a 11 éves Ruby Yellinget, aki a napokban 2600 métert úszott a La Manche csatornában védőruha nélkül. Mint kiderült, a fiatal lány saját maga tűzte ki célul ezt a teljesítményt, mindezt azért, hogy felhívja a figyelmet kedvenc, nem mellesleg veszélyeztetett állataira.

A kedvenc veszélyeztetett állataim a hópárduc és a dugong, ami egy kicsit olyan, mint egy rozmár, vagy egy oroszlánfóka” – mesélte Ruby, akit az úszásra szintén sportoló szülei, Liz és Martin Yelling készítettek fel. A diáklány akciójával eddig több mint 1700 fontot, átszámítva 675 ezer forintot gyűjtött.

Védőruha nélkül úszott a kedvenc állataiért a 11 éves

Védőruha nélkül úszott a kedvenc állataiért a 11 éves Ruby – Kép forrása: Martin Yelling

„Mindannyiunk érdeke, hogy azokért a fajokért, amikből egyre kevesebb van a bolygón, most tegyünk. Félő, hogy a jövőben újabb fajok kerülnek majd fel a veszélyeztettek listájára, ami egyre bővül, hacsak nem változtatunk jelentősen az életvitelünkön” – mondta a fiatal lány, aki vállalja, hogy felhagy a pálmaolajat tartalmazó élelmiszerek és termékek fogyasztásával.

Olvass még többet a környezetvédő tinikről az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top