Otthon

14 milliót fizettek az utasok a BKK-nak egy buszért, ami nem jár

A koronavírus miatt alig volt utas, ezért leállították a reptérre menő buszt. De a 900 forintos jegyet még lehet rá kapni. És sokan vettek is.

A Közlekedő Tömeg Egyesületnek tűnt fel, hogy a koronavírus-járvány miatt leállított, a  reptérre menő 100E expresszjáratra még kapható az automatákban a 900 forintos jegy. Rá is kérdeztek a BKK-nál, hogy idén április és szeptember között mennyit adtak el a drága jegyből.

A közvetlen repülőtéri buszjárat Budapest belvárosábanMTI Fotó: Illyés Tibor

A közvetlen repülőtéri buszjárat Budapest belvárosában (Fotó: MTI / Illyés Tibor)

Mint kiderült, 15358 darabot jegyautomatákból, 538 darabot pedig a mobiljegy alkalmazáson keresztül. Ezt darabonként 900-zal felszorozva több mint 14 millió forint jön ki, ennyit fizettek az utasok egy olyan buszjáratra, ami nem is jár.

A BKK azt állítja, a repülőtéri vonaljegyet a repülőtérre közlekedő más járatokon is elfogadják. A Közlekedő Tömeg azonban azt írja, erről semmilyen hivatalos tájékoztatást nem ad a vállalat, és a lehetőség nem változtat a tényen, hogy az utasoknak többletkiadása keletkezett, hiszen más termékekkel – például átszállójeggyel vagy az egyébként is meglévő bérletükkel – olcsóbban juthatnának el a reptérre – írja a 444.hu.

nlc.bkk:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top