nlc.hu
Otthon

Kamu számlák a Digi és az NKM nevében

Ezt nem kell befizetni! Kamu számlákat küldenek két cég nevében a csalók

Látszólag új számlalevelet kapott a felhasználó a Digitől vagy az NKM-től, de ha a megadott linken be szeretné fizetni, adathalászok csapdájába kerül.
Adathalász csaló

A Digi Kft. és az NKM Energia Zrt. nevében küldött, gyanús számlaleveket kezdtek terjedni az interneten szeptember végén és október végén – írja a Qubit.

A levelek első ránézésre hivatalosnak tűnnek, és arról értesítik a felhasználót, hogy elkészült az aktuális havi számlája, amit a levélben szereplő linkre kattintva rögtön be is fizethet.

Ám a linkek nem a szolgáltatók weblapjaira mutatnak, hanem más, gyanús oldalakra, például a gateportals.com-ra és a karpataljaiadatbank.net-re. Így aki megpróbálja befizetni a kamu számlákat, adathalászok csapdájába esik.

Ezért mindig nézzük meg az efféle e-mailek feladóját! Ne csak a nevet, mert azt bármire át lehet írni, hanem hogy milyen címről érkeztek. A közműszolgáltatók és a nagy cégek csak a saját céges e-mail címeikről küldenek leveleket.

Még több adathalász csalás:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top