Otthon
Szponzorált tartalom

Kórokozómentes otthon: tippek, trükkök a lakás fertőtlenítéséhez

Lássuk be, a koronavírus-járvány óta sokkal többet foglalkozunk a higiéniával, mint előtte, de hogyan fertőtlenítsük a konyhát és a fürdőt a leghatékonyabban? Ha neked is fontos az otthonod tisztasága mellett a családod védelme, ezeket a tippeket fogadd meg!

Nem csak a COVID-19 az, ami betegséget okozhat: otthonunkban a felületeken megtapadt E-coli, szalmonella és különböző gombás fertőzések ellen is védekeznünk kell. Mutatjuk, hogyan takarítsd, fertőtlenítsd az otthonodat, és melyek azok a felületek, amikre jó, ha külön hangsúlyt fektetsz.

Fürdő

Gondolj bele, amikor hazaérkezel, lenyitod a kilincset, felkapcsolod a fürdőben a villanyt, megnyitod a csapot, megnyomod a folyékony szappan adagolóját, máris mennyi szennyeződés tapadt meg ezeken a felületeken. A zuhanyzóban és a fürdőkádban is hemzsegnek a baktériumok, hiszen a nedves, párás környezetben könnyen megtapadnak.

Tény, hogy ezeket a felületeket a legtöbben megtisztítjuk, de nem mindegy, hogy mivel. Sokan abban a tévhitben élnek, hogy a különböző házi praktikákkal megfelelő tisztaság érhető el, de ezek az otthoni készítmények a legtöbb esetben alkalmatlanok a fertőtlenítésre.

A tökéletesen tiszta és kórokozómentes eredményért próbáld ki a Mr Muscle Fürdőszobai fertőtlenítő tisztítószert, ami a micellás technológia segítségével könnyen és gyorsan eltávolítja a szennyeződéseket. Amellett, hogy baktériumölő, még gomba- és szelektív vírusölő hatással is rendelkezik.

A fürdőszoba takarítás alkalmával ügyelj a csempe tisztítására is, hiszen a vízkő- és szappanlerakódás miatt könnyen elveszítheti eredeti fényét. Ráadásul a fehér fuga is könnyen elszíneződik, ha a szennyeződéseket nem megfelelően távolítjuk el róla.

Végül a járólap és a fürdőszobaszőnyeg alapos tisztítására is szánj időt. A gyakran vizes, nedves fürdőszoba szőnyeg ideális környezetet biztosít a különböző szennyeződéseknek, így érdemes gyakran fertőtleníteni és alaposan kimosni. Emellett a járólap tisztán tartása is elengedhetetlen, hiszen a rendszeres fertőtlenítőszeres felmosással megelőzhető a gombás fertőzések kialakulása.  

Attól, hogy valami tisztának látszik, még nem biztos, hogy korokozómentes is! Fotó: Getty

Attól, hogy valami tisztának látszik, még nem biztos, hogy korokozómentes is! (Fotó: Getty)

Konyha

A fürdő mellett a konyhában rejtőzik a legtöbb kórokozó. Habár, az utóbbi hónapokban mindannyian nagy buzgalommal mossuk a kezünket, a kézmosás nemcsak a koronavírus miatt fontos!

A kézmosás elmulasztásával a kórokozók könnyen átvihetők bármilyen felületre. A konyhai fertőzések egyik leggyakoribb forrása az élelmiszereken megtelepedő szennyeződések. Gondolj bele, például egyetlen flakon étolajjal hányan érintkezhetnek a szállítást, a tárolást, majd a boltba kerülést követően, de a zöldségekről, gyümölcsökről is sok szennyeződést vihetsz át a hűtőben tárolt élelmiszerekre. Ezt a veszélyforrást Spanyolországban már a koronavírus megjelenésekor felismerték, és védekezésképpen a legtöbb háztartásban néhány hónap leforgása alatt rutinná vált, hogy a boltban vásárolt dobozos termékeket (dobozos tej, vaj, lekváros üveg) először áttörlik fertőtlenítő hatású tisztítószerrel, a friss élelmiszereket pedig megmosva teszik el.

A konyha tisztaságához a mosogató és a pultok fertőtlenítése is elengedhetetlen, mivel ezek a felületek közvetlenül is érintkeznek nyers élelmiszerekkel, valamint a piszkos evőeszközökkel és tányérokkal. Emiatt fontos a rendszeres fertőtlenítés, amellyel megelőzhető, hogy a kintről behozott baktériumok a szervezetünkbe kerüljenek.  

A takarításhoz javasolt száraz, tiszta konyharuhát, vagy új, takarítás céljára elkülönített szivacsot használni, hiszen így megelőzhetjük, hogy a szennyeződések egyik felületről a másikra átkerüljenek. Valamint használj külön olyan szert, ami nemcsak tisztít, hanem fertőtlenít is. Ideális megoldás a Mr Muscle Konyhai fertőtlenítő tisztítószer, ami elpusztítja a baktériumok 99,9%-át, mindamellett pedig friss illat lengi be a konyhát.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top