nlc.hu
Otthon

Non-stop nyitvatartás

Leszaladnál éjfél után a kisboltba? A kijárási korlátozás miatt egy időre elfelejtheted

Az éjfél és hajnali 5 óra közötti kijárási korlátozás az ügyeletes gyógyszertárakat természetesen nem érinti.

A tegnap bejelentett szigorítások értelmében éjfél és reggel 5 óra között mindenki köteles a lakóhelyén, a tartózkodási helyén vagy a szálláshelyén tartózkodni. Kivétel a munkavégzés, a munkába járás, vagy a munkából hazajutás, vagy az egészség védelme érdekében az otthonunk elhagyása. A kijárási korlátozás így a non-stop nyitva tartó boltokat is érinti – számol be róla a blokkk.com.

Bezárthatnak a non-stop boltok a kijárási korlátozás miatt

Robi ABC (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A rendelkezés értelmében éjjelre lehúzhatja a redőnyt több, éjjel is nyitva levő Manna, Roni ABC, dohánybolt, kisebb non-stop boltocskák, virágárusok is, hiszen ha az emberek nem kereshetik fel éjjel az üzleteket, nincs értelme nyitva tartani. Feltehetően megcsappan majd a benzinkutaknál az éjszakai tankolás is.

Az átvevőpont-szolgáltatást nyújtó benzinkút sem kereshető fel azért, hogy éjszaka átvegyük a webáruházi rendelést. A csomagautomata is hiába működhet 24 órán keresztül, oda sem mehetünk el a tiltott időszakban. Az ügyeletes gyógyszertár viszont egyértelműen a kivételek közé tartozik, oda nyilván változatlanul lehet menni továbbra is.

A tegnap bejelentett szigorítás kiterjed a rendezvényekre, színházakra, mozikra is.

Legfrissebb koronavírushíreink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top