nlc.hu
Otthon
Szeszcsempész viszki a házban

Rengeteg elrejtett viszkit találtak a szesztilalom idejéből a házfelújítás közben

A ház egykor egy szeszcsempész tulajdona volt, de az új tulajdonosok azt hitték, ezt csak városi legenda. Százéves viszkikre bukkantak.
Csempész viszki

Nick Drummond és a párja, Patrick 2019-ben vett egy házat New York állam legkisebb falujában, Amesben. Az eladó és a szomszédok azt mesélték nekik, hogy a házat egy német származású gróf építtette, aki az 1920 és 1933 között tartó szesztilalom idején alkoholcsempészésből élt.

Azt hitték, hogy csak városi legendáról van szó, de nemrégiben elkezdték felújítani a házat, és a padló deszkái alatt gondosan becsomagolt viszkisüvegeket találtak.

Több mint száz palack került elő, egy részük tele van, de több üvegből is elpárolgott több-kevesebb szesz az elmúlt csaknem száz évben.

Azt tervezik, hogy a teli palackok közül egyet megtartanak, hogy megkóstolhassák a százéves csempészviszkit, a többi elárvereztetik. A szakértők szerint egy üveg értéke nagyjából 150 ezer és 210 ezer forint között lehet.

Az üres palackokat megtartják, és visszateszik őket a padló alá, ahol találták őket. Deszka helyett azonban üveglapot raknak majd föléjük.

(24.hu)

(Kiemelt kép: Instagram/bootleggerbungalow)

Ez is viszki:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top