nlc.hu
Otthon

Szerelme miatt költözött otthonba

Beköltözött az idősotthonba, mert képtelen volt a férje nélkül élni

Miután öt hétig nem láthatta demenciával küzdő férjét, az idős asszony komoly döntésre szánta el magát.

71 év házasság után Betty Meredith mindössze öt hetet bírt férje nélkül, mielőtt úgy döntött, utánamegy az idősotthonba. Pedig az, hogy a 96 éves Kennethnek otthonba kell költöznie, Betty számára sem volt kérdés: a demenciában szenvedő férfi egészségi állapota az utóbbi időben rohamosan romlott, olyannyira, hogy végül már a felesége sem tudta ellátni őt – írja a Unilad.
 
Betty és a család többi tagja nehéz szívvel ugyan, de beleegyezett abba, hogy Kenneth otthonba költözzön. Azzal a kitétellel, hogy Betty olyan gyakran látogatja majd őt, amilyen sűrűn csak tudja. Csakhogy a koronavírus-járvány miatt látogatási tilalom volt az idősotthonban, így Betty öt hétig nem láthatta szerelmét.

A külön töltött idő Bettyt arra sarkallta, hogy meghozza élete egyik legfontosabb döntését: ő is otthonba költözött, hogy együtt lehessen a férjével. „A nagymamám egyszerűen nem tudott a nagypapám nélkül élni, ezért döntött úgy, hogy odaköltözik hozzá az otthonba” – nyilatkozta a pár 23 éves unokája, Charlotte Chapman.
 
Az idős szerelmespár megható találkozásáról az otthon gondozói készítettek videót, ami azóta vírusszerűen terjed a neten. A felvételhez készült leírásból kiderült, noha Betty egy héttel korábban lett az otthon lakója, a kötelező karantén miatt nem találkozhatott Kenneth-tel. „Mostantól viszont már örökké együtt lehetnek” – mondja Charlotte, aki nagyon büszke rá, hogy nagyszülei ezekben a szomorú időkben is megtalálják a boldogságot egymás mellett.

Olvass még több idős szerelmesről az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top