nlc.hu
Otthon
Te is csökkentenéd a kiadásaid? (x)

Te is csökkentenéd a kiadásaid? (x)

Mutatunk néhány tippet ehhez!

Fűtési kiadások csökkentése
Hóemberépítésen és síelésen kívül nem igazán szeretjük a fogcsikorgató hideget, főleg nem otthonunkban. Ebből kifolyólag a téli hónapok során az időjárástól függően igencsak meg tud emelkedni a rezsiköltségünk, a fűtésnek hála. Több módja is van azonban annak, hogy kordában tartsuk fűtési kiadásainkat.

Vizsgáljuk meg otthonunk külső, belső szigetelését, valamint a nyílászárókat, és győződjünk meg arról, hogy nem fűtjük-e feleslegesen az utcát. Ha szükséges, és módunkban áll, ne késlekedjünk a régi, elkopott ablakaink lecserélésével, hiszen a modern nyílászárók sokkal hatékonyabban tartják kinn a hideget.

Az ingatlan adottságait is figyelembe véve, érdemes lehet elgondolkozni a padlófűtésen is, ugyanis amiatt, hogy közvetlenül érintkezünk a „fűtőtesttel”, vagyis a padlóval, alacsonyabb hőfokra állítva is kellemes hőérzetet nyújt, ezzel is csökkentve a költségeinket.

Te is csökkentenéd a kiadásaid? (x)

Spórolj a vízen!
A víz egyet jelent az élettel, de nagyon nem mindegy, hogy mennyit használunk el feleslegesen. Tudtad, hogy egy csöpögő csappal akár napi 40 liter vizet is elpazarolhatunk? A környezetvédelem és a felesleges vízelfolyás érdekében érdemes a hibás csapok mielőbbi javításáról gondoskodni! Csábító lehet egy kád gőzölgő víz, de néhanapján válaszd inkább a gyorsabb zuhanyzást, ezzel szintén jelentős vízmennyiséget spórolhatsz. Ha lehetőséged van rá, fontold meg a napkollektor telepítését, hiszen ezzel csökkentheted a melegvíz-előállítás költségeit!

Te is csökkentenéd a kiadásaid? (x)

Megtermelnéd magadnak az áramot?
Napelemes rendszer telepítésével nem csupán a meleg vízen spórolhatsz, hanem a háztartás jelentős villamosenergia-szükséglete is előállítható otthonod számára. Magyarország éghajlati adottságai és az évi napsütéses órák száma ideálisak a napenergia-felhasználás szempontjából.

Környezetvédelmi szempontok
 Spórolni mindenki szeret, de ha ezentúl a környezetvédelem is foglalkoztat, akkor tényleg neked találták ki a napelemes rendszereket. Csökkentsd háztartásod károsanyag-kibocsátását azáltal, hogy elektromos berendezéseidet megújuló energiával működteted! Ezzel a pénztárcád tartalmán kívül a következő generáció jövőjét, környezetünk épségét is megóvod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top