Azt már egy ideje tudni, hogy igencsak sok mindenre jó a víz, amiben a tészta fő. Sokan szószokhoz, levesekhez, de még kenyérkészítéshez is használják.
A netes életmódguruk szerint pedig a virágaiknak is kifejezetten hasznos lehet. Érvelésük szerint a keményítő, ami a vízbe kerül a főzés során, jót tesz a növényeknek, stimulálja ugyanis a növekedésüket.
A Metro ezért egy kertészt is megkérdezett, hogy igaz-e vagy sem a netes őrület. Gena Lorraine azt állítja, a tészta vizével való öntözésnek csak előnyei vannak, hátránya nincs. Szerinte ugyanis a keményítő gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, amit a növények is szeretnek.
Azonban figyelmeztetés is jár a szokáshoz:
Ne használd túl gyakran, és semmiképp se a sós vizet, csak a natúrt! Ha túl sokszor locsolsz tésztavízzel, táptalaj lehet a baktériumoknak. A másik fontos szempont: sose öntsd a forró vizet a növényre! Várd meg, amíg kihűl!
(via)
(Kiemelt kép: Pixabay)
Ez is érdekelhet, ha kertészkedsz:
- Gyümölcsöző együttműködés: Digitális oktatás – virtuális kertészkedés
- Így válassz szobanövényt ennek a 3 csillagjegynek