Tényleg jó, ha a lefőtt tészta vizével öntözöd a virágaidat? Most kiderül!

nlc | 2020. December 27.
A válasz egyszerű, de vannak kikötések hozzá.

Azt már egy ideje tudni, hogy igencsak sok mindenre jó a víz, amiben a tészta fő. Sokan szószokhoz, levesekhez, de még kenyérkészítéshez is használják.

A netes életmódguruk szerint pedig a virágaiknak is kifejezetten hasznos lehet. Érvelésük szerint a keményítő, ami a vízbe kerül a főzés során, jót tesz a növényeknek, stimulálja ugyanis a növekedésüket.

A Metro ezért egy kertészt is megkérdezett, hogy igaz-e vagy sem a netes őrület. Gena Lorraine azt állítja, a tészta vizével való öntözésnek csak előnyei vannak, hátránya nincs. Szerinte ugyanis a keményítő gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, amit a növények is szeretnek.

Azonban figyelmeztetés is jár a szokáshoz:

Ne használd túl gyakran, és semmiképp se a sós vizet, csak a natúrt! Ha túl sokszor locsolsz tésztavízzel, táptalaj lehet a baktériumoknak. A másik fontos szempont: sose öntsd a forró vizet a növényre! Várd meg, amíg kihűl!

(via)

(Kiemelt kép: Pixabay)

Ez is érdekelhet, ha kertészkedsz:

Exit mobile version