nlc.hu
Otthon

Három héttel a horvátországi földrengés után

Horvátországi földrengések: van, aki több hete egy istállóban él – videó

Még mindig nem állt helyre az élet a földrengés sújtotta területeken, sokan vannak, akik nem tudnak visszaköltözni otthonaikba, egy család például most egy istállóban él.

Három héttel ezelőtt, december 28-án egy 5,2-es erősségű földrengés rázta meg Horvátországot, majd egy nappal később  egy újabb, ezúttal 6,3-as erősségű földrengés volt, aminek epicentruma Zágrábtól 46 kilométerre, a közép-horvátországi Petrinya közelében található. A földmozgások óriási károkat okoztak, sokan még mindig nem tudtak visszatérni otthonaikba, és azóta további rengések is voltak.

A szintén Sziszek-Monoszló megyében található Glina városának polgármestere szerint a területileg hozzájuk tartozó 5900 ingatlanból kétezret nem lehet megmenteni, azokat le kell bontani. Hozzátette, a mai napig nem állt helyre az élet az iskolákban és a hivatalokban, a TV2 riportja szerint most állítják fel azokat a konténereket, amikben az önkormányzat dolgozói folytathatják majd a munkát.

A Tények beszámolója szerint leginkább melegruhákra, takarókra és hordozható fűtőtestekre van szüksége a régióban élő embereknek, ugyanis sok házban nem tudnak még most sem fűteni, pedig a hegyekben -15 fok is lehet a napokban.

Összedőlt ház romjai között kutatnak az emberek a horvátországi Majske Poljane faluban 2020. december 30-án, egy nappal azután, hogy 6,3-as erősségű földrengés rázta meg az ország középső részét.

Összedőlt ház romjai között kutatnak az emberek a horvátországi Majske Poljane faluban 2020. december 30-án, egy nappal azután, hogy 6,3-as erősségű földrengés rázta meg az ország középső részét. ( Fotó: MTI/AP)

Még több cikk a horvátországi földrengésről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top