nlc.hu
Otthon

Alkatrészeket kezd árulni idén az IKEA

Környezettudatosság címén alkatrészeket kezd el árulni az IKEA

A tervek szerint irodai és otthoni bútorok bérbeadását is lehetővé fogják tenni.
Környezettudatosság címén alkatrészeket kezd árulni idén az IKEA

A Forbes írta meg a remek hírt, hogy az IKEA ezentúl alkatrészeket is fog árulni. A cikkből az is kiderül, hogy már elkészült a cég online áruházának fejlesztése, ahonnan az alkatrészek megrendelhetőek pont úgy, mint a bútorok. Lena Pripp-Kovac, a cég fenntarthatósági igazgatója azt mondta a Financial Timesnak, hogy a lépéssel a termékeik élettartamát is meghosszabbítják.

 

A pontos indulásról még nem kommunikáltak, de az biztos, hogy a svéd vállalat már tesztelte azt a rendszert is, amelyben használt bútorokat vesznek vissza és árusítják újra, és a tervek szerint irodai és otthoni bútorok bérbeadását is lehetővé fogják tenni.

Az IKEA egyik célkitűzése, hogy klímapozitívvá váljon, tehát hogy a nettó károsanyag-kibocsátása negatív legyen az évtized végére. A cég szemlélete szerint viszont ahhoz, hogy a fenntarthatóság általános legyen, megfizethetőnek is kell lennie. „A fenntarthatóságot nem lehet csak a gazdagok tárcájához mérni” – mondta Jon Abrahamsson Ring, az IKEA CEO-ja. 

Kiemelt kép: IKEA Facebook-oldal

Éljen a környezettudatosság!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top