nlc.hu
Otthon

keresési toplista 2020

Meglepő szavak is helyet kaptak a magyarok 2020-as keresési toplistáján

A Google 20 éve minden év elején közzéteszi azoknak a kifejezéseknek a listáját, amelyek az adott évben a legnépszerűbbek voltak az internetezők körében. A keresőóriás 74 országot vesz górcső alá, és ebben Magyarország is helyet kap. Míg a toplista első helyezettje elég kiszámítható volt, a további témakörökben és kifejezésekben vannak azért meglepő dobogósok is, illetve az is kiderül, melyik hazai híresség neve volt a leginkább „guglizott” kifejezés.

Ezekre kerestek a magyarok legtöbbet 2020-ban

A top témakörök 2020-ban a következők voltak:

  • Koronavírus-járvány
  • Oktatás
  • Filmek
  • Kütyük
  • Könyvek
  • Receptek
  • Sorozatok
  • Sportesemények

Ezeket tovább bonthatjuk, így minden kategóriában megkapjuk a dobogós helyezéseket. Már első pillanatban látszik, hogy sajnos a világot letarolta a pandémia, így az internetet is ez a kifejezés árasztotta el. A koronavírus-járvány témakör legkeresettebb szavai: a ‘koronavírus’, ‘koronavírus-térkép’, ‘magyar közlöny’ és ‘kijárási tilalom’ voltak.

További felkapott témakörök 2020-ban az online oktatás kulcsszavai (Google Classroom, Redmenta), a filmek és sorozatok (Miután összecsaptunk), de a technológiai vívmányok is (iPhone 12), mint minden évben, jól szerepeltek a Google listáján. A járvány miatt olyan szavak, mint a „mozifilmek” és „fesztiválok” viszont szinte teljesen eltűntek a keresések közül.

A sportesemények keresései között volt kiugróan pozitív és negatív találat is. Itt azt mondhatjuk, némi összefonódás történt a pandémiával, illetve azzal, hogy sok ismert embertől kellett elbúcsúznunk a 2020-as esztendőben (Magyarország–Izland, Benedek Tibor).

Abszolút toplista

A magyaroknál csakúgy, mint a világ minden táján, a „koronavírus” kifejezés lett tehát az abszolút győztes, a második helyen az „amerikai elnökválasztás” végzett, végül a harmadik helyet az oktatással kapcsolatos „Google Classroom” szerezte meg. A negyedik helyre került a „Telex” hírportál, majd ezt követően „Benedek Tibor” háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó neve következik a hazai listán.

A kép forrása: BP Digital

A kép forrása: BP Digital

Minden részletet elárulunk, és minden keresési mennyiséget megosztunk a teljes kutatási cikkben, illetve a SEO-val és a Google-lel kapcsolatos további műhelytitkokért jó szívvel ajánljuk a BP Digital blogbejegyzéseit és egyéb kutatásait!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top