nlc.hu
Otthon

Farsangi dekorációk

Egyszerű és látványos farsangi dekorációk – így díszítsd fel a lakást

A gyerekek miatt szeretnéd feldobni a lakást, és farsangi hangulatot varázsolni otthon? Egyszerű és ötletes dekorációk, amikkel feldíszítheted a lakást!

Még akkor is, ha idén csökkentett üzemmódban, de a szabályok betartásával farsangolnál egy kicsit? Nemcsak a gyerekek, hanem mi, felnőttek is élvezzük a farsangi időszakot, hiszen ilyenkor egy kicsit kibújhatunk a saját bőrünkből, valaki másét pedig felpróbálhatjuk.

A farsangi jelmezeken kívül most a lakásra is gondolnunk kell, hiszen szűk keresztmetszetként egyelőre úgy néz ki, hogy az otthonunk fog a farsangi buli helyszínéül szolgálni. Most olyan farsangi dekorációkat mutatunk, amikkel szuper gyorsan feldíszítheted a lakást, a végeredmény pedig igazán látványos lesz.

Álarcok a falon

Ha farsang, akkor természetesen, az álarcok sem maradhatnak el. A velencei karneválra emlékeztető, díszes, festett, tollas álarcokkal igazi karneváli hangulatot varázsolhatsz az otthonodba. De nemcsak az arcunk elé tartva mutatnak jól, hanem a falra erősítve is látványos díszítésként szolgálhatnak.

Készítsd el magad a farsangi álarcodat

A Velencei karnevál gyönyörű álarcait te is elkészítheted otthon (Fotó: Getty Images)

Készen is beszerezheted őket online boltokból, de te magad is készíthetsz szépeket. Mi az utóbbira szavazunk, mert az álarckészítés nemcsak kikapcsol, de az alkotás örömével is megajándékoz. Mindössze festékekre, csillámporra, dísztollakra és fehér álarc-sablonokra lesz szükséged, amiket könnyedén beszerezhetsz kreatív boltokból, a többi pedig már csak a fantáziádon múlik!

Álarc, mint virágtartó

Még mindig álarc, de most egészen más formában, pontosabban más körítéssel. Ha nemcsak egyszerűen a falra akasztod, hanem virágokat, növényeket is teszel köré, egészen egyedi kompozíciókat alkothatsz. Dolgozhatsz élő virágokkal is, de talán egyszerűbb – és mindenképpen tartósabb –, ha művirágokat erősítesz az álarc köré.

Az már csak tőled függ, hogy árnyalatban hasonlókat, vagy különböző színűeket választasz. Plusz érv a művirágok mellett: még évekig használhatod őket, ha a farsang után szépen, dobozba teszed a következő alkalomig.

Bohókás szerpentin

A szerpentin nemcsak a szilveszter egyik fő díszítőeleme, hanem a farsangé is. A színes papírcsíkok amilyen egyszerűek, olyan nagyszerűek: néhány szerpentin a lámpabúrára, egy-kettő a tükörre, a szekrényre, és pár perc alatt kész a farsangi hangulat. A szerpentint kombinálhatod színes, fényes szalagokkal is, olyanokkal, amiket az ajándékokra szoktunk tenni. Így még színesebb és csillogóbb lesz az összhatás.

A szerpentin a farsangi dekoráció alapeleme

A farsangi dekorációból nem hiányozhat a szerpentin sem! (Fotó: Getty Images)

Ha még ezt is tovább fokoznád, akkor dobj néhány tollboát a fotel támlájára, a tükörre, és egyet magadra is csavarj – csakúgy, mint egy francia madame, hiszen a farsangi szettedet egy pillantás alatt feldobja!

Drapéria a falon

A bársony drapéria drámai és nagyon ünnepi, de most ne az asztalra, hanem a falra tedd! A mélybordó, a méregzöld és a királykék illik a farsangi időszakhoz, és ha a bársony mellett döntesz, gondolatban egy kicsit vissza is repülhetsz az időben, amikor még nagy, abroncsos szoknyákban jártak a nők.

A lakás méretétől függően többet is tehetsz a falra, amikre akár álarcokat is erősíthetsz, sőt: még látványosabb lehet, ha a drapériát egy díszes képkeretbe helyezed.

Hangulatfények

Az igazi farsangi hangulathoz a fények is hozzátartoznak. Használhatsz szép, ezüst- és aranyszínű gyertyákat, díszes gyertyatartókba helyezve, de dönthetsz az elektromos verzió mellett is – ha gyerekzsúrra készülsz, utóbbit javasoljuk!

A gyertyák, mécsesek mellé szerezz be borostyánfényű elemes hangulatfényeket, színes lampionokat, akár a szivárvány minden színében, és akaszd a lakás különböző pontjaira – ne spórolj velük, mert igazán látványossá teheted a teret velük!

A farsangi díszítéshez a hangulatfények is hozzátartoznak

Hangulatfényekkel sokat dobhatsz az összhatáson (Fotó: Getty Images)

Lufikból bohóc

Ha a gyerekednek szervezel farsangi bulit, akkor, ha már elkészítetted a farsangi jelmezét , néhány lufi segítségével látványos dekorációt is összedobhatsz. Ráadásul mindehhez még csak különösen nagy kézügyesség sem kell: elég megformáznod a bohóc testét néhány összefűzött lufi segítségével, a fejét pedig vedd meg készen, szintén lufiból. Persze, ilyen módon nemcsak bohócot, hanem kacsát, hóembert, vagy bármit, ami a gyerekednek tetszik, megformázhatsz.

Még több farsangi tartalom:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top