nlc.hu
Otthon

Túl messzire sétált, megbilincseltek egy brit nőt

Két mérföldet sétált kávéért, megbilincselték és lefogták a rendőrök – állítja egy brit nő

Felvétel nincs róla és a nő is eltűnt, de ettől még állítja: durván megalázták, mert túl messzire ment. Szó szerint.
London, koronavírus

Most vagy kiadós rendőrségi túlkapással és borítékolható botránnyal van dolgunk, vagy megtaláltuk Nagy-Britannia legnagyobb Karenjét: egy nő állítja, megbilincselték és hátraszorították a kezét, amikor rajtakapták, hogy több mint két mérfölddel elhagyta lakóhelyét. Pedig ő csak a barátjával és annak fiával sétált, hogy kávét rendeljenek, a rendőrök mégsem kegyelmeztek. A nő, aki Twitter-posztban számolt be erről, egy videót is közzé tett, amelyen egy hölgy (alighanem szintén a kávézó előtt) emelt hangon veszekszik az őt körülálló (egyébként mozdulatlan) rendőrökkel.

A nő azt kiabálja, nem bűn az utcán állni, tartja a távolságot, a városban (tehát Londonban) él és ha kell, felveszi a maszkot is. Csak két mérföldre van az otthona, „nem a folyó másik végén”, mondja, „itt tartunk, ezek a törvények az országban”, panaszkodik. A rendőrökön pedig számon kéri, hogy miért nem „késes bűnözőket” üldöznek inkább. A rendőrök közben mindenkit figyelmeztetnek, hogy aki nem a közelben lakik, menjen haza. A briteknek egyébként már csak egy kicsit kell kibírniuk.

A londoni rendőrség közölte: próbálták felvenni a kapcsolatot a tweetelő hölggyel, de nem válaszolt, ahogy az erről író LADbible magazinnak sem.

A kiemelt kép illusztráció, fotó: Hollie Adams/Getty Images

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top