nlc.hu
Otthon

10 év után tűn el a felesége, nem adja fel a keresést

Tíz éve tűnt el a Japánt sújtó cunamiban, férje még nem adta fel a keresést

Jasuo Takamacu majdnem 500 alkalommal merült az óceánban, hogy felesége nyomára akadjon.

Egy évtizede annak, hogy Japán keleti partvidékén, a Tóhoku régióban lecsapott a cunami egy 9,0-s erősségű földrengést követően. Ekkor veszett nyoma Jasuo Takamacu feleségének, Jukónak is, a férfi pedig a mai napig keresi, kutatja őt.

Először csak a szárazföldön próbált a nyomára akadni, a keresést annál a banknál kezdte, ahol Jukót utoljára látták, de bejárta a vízpartot is Onagava városában, majd a közeli erdőket, hegyeket is, de nem járt sikerrel. Két évvel később úgy döntött, búvárleckéket fog venni, hogy az óceánban is tudja folytatni a keresést.

Az elmúlt szűk nyolc évben majdnem 500 alkalommal merült alá. A merülésekre mindig elkíséri búvároktatója, Masajosi Takahasi is, aki feljegyezi a fontosabb adatokat, vagyis hogy mely területeket vizsgálták át, milyen mélyen jártak és így tovább.

Sajnos erőfeszítéseik ellenére továbbra sem sikerült kideríteni, hogy mi történt Jasuo Takamacu feleségével, de a férfi egy korábbi interjúban elmondta, csak akkor adja fel a keresést, ha már fizikailag képtelen lesz rá.

 Jasuo Takamacu nemcsak azért merül, hogy felesége nyomára bukkanjon, a helyi hatóságoknak is segít felkutatni a 2011-es cunami azon áldozatait, akiket egyelőre nem találtak meg.

(via Oddity Central)

Búvárkodás

Fotó: Pixabay

Fukusima a tragédia után:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top