nlc.hu
Otthon

Veszélyben az izomsorvadásos Dávid lakhatása

Nagybeteg fiúkkal kerülhetnek utcára, 4 éve él ágyhoz kötve az izomsorvadásos Dávid

Komoly ápolásra szorul a 20 éves Dávid. Lélegeztetőgépen tölti a mindennapjait, csak a kezeit tudja mozgatni, de azt is csak minimálisan. Ám nem csak a ritka betegség a család egyetlen gondja.

A Duchenne-szindróma, más néven az izomsorvadás egy gyógyíthatatlan és örökletes betegség. Rostás Dávid mindössze csak 6 éves volt, amikor kiderült, hogy ebben a ritka betegségben szenved. A most 20 éves fiú azóta járni sem tud és lassan már 4 éve éli ágyhoz kötve a mindennapjait.

Mint a Tények riportjából kiderül, a család nagyon rossz körülmények között él egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisközségben – egy roma telepen, 40 négyzetméteren úgy, hogy a ház egyetlen szobájában Dávidnak egy steril szobát alakítottak ki -, mégis arra törekednek, hogy beteg fiuknak a legjobbat adják. Az apuka tartja el az egész családot, a fiú édesanyja nem hagyhatja magára Dávidot.

Rostás Dávid

Rostás Dávidnak egy steril szobát alakítottak ki a szülők – Forrás: Tények – videó

A ház viszont nem a család tulajdonában van, így hamarosan költözniük kell. Albérletbe nem mehetnek a steril szoba miatt, így ha nem tudnak egy házat venni, akkor Dávid kórházba fog kerülni. A súlyos beteg fiú álma az, hogy kikerüljön ebből a reménytelen helyzetből.

Szülei szeretnék, hogy fiúk továbbra is ilyen kitartó maradjon, mert nagy benne az élni akarás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top