nlc.hu
Otthon

Eldőlt: kilakoltatják az olasz Robinson Crusoe-t

Eldőlt: kilakoltatják az olasz Robinson Crusoe-t

Mauro Morandi

Mauro Morandi, így hívják az olasz Robinson Crusoe-ként emlegetett  férfit, aki 1989-ben katamaránnal indult Polinéziába, de hajója meghibásodott, így kötött ki a szigeten. Az élet úgy hozta, hogy a kis sziget előző gondnoka éppen akkor vonult nyugdíjba, Morandi pedig megpályázta az állást, azóta ő vigyáz Budellire. A feladata az volt, hogy rendet tartson, tisztítsa a tengerpartot, és ő kísérgette a látogatókat, akiknek a sziget sajátos ökoszisztémájáról mesélt.

Nekem itt a helyem

– mondta egy korábbi, róla készült videóban.

A kis sziget természetvédelmi terület, ezért nem lehet a vízében fürdeni, és az egyedülálló rózsaszín partján sétálni, csak egy vezető, aki eddig Morandi volt, társaságában lehet a szigetet egy erre kijelölt kis úton. Jelenleg a helyet a La Maddalena Nemzeti Park felügyeli, és egy ideje már azt tervezik, Morandit kilakoltatják, mert a szigetet környezetvédelmi megfigyelőközponttá akarják alakítani. 

A férfi 32 év után nagyon rosszul viseli, hogy el szeretnék távolítani az otthonából. A hatóságok azzal magyarázták döntésüket, hogy a férfi engedély nélkül csinált változtatásokat a bunkeren, amelyben eddig élt. A kilakoltatásával kapcsolatos hírek először 2017-ben kaptak szárnyra, ekkor több mint 17 ezer ember írt alá egy petíciót a férfi védelmében.

Morandi azt mondta a Guardiannek, hogy az elfogadja, ha munkálatokat kell végezni a szigeten, és ezért neki egy időre el kell költözni, de azzal nem ért egyet, hogy végleg hátra kell hagyni az otthonát.

A férfi a közeli La Maddalena szigeten fog lakni, egy kis lakásban a várostól távol, közel a tengerhez.

https://www.theguardian.com/world/2021/apr/26/mauro-morandi-budelli-island-italy-robinson-crusoe

(444,  Guardian)

Fotó: YouTube

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top