50 éven át lógott a család otthonában az eurómilliókat érő festmény

nlc | 2021. Április 28.
Már majdnem kalapács alá került, amikor kiderült róla, hogy egy eltűnt remekműről lehet szó.

Alaposan meglepődtek egy madridi család tagjai, amikor kiderült, hogy nem árverezhetik el a festményt, amelyet a XVII. századi José de Ribera alkotásának gondoltak, azonban a képről kiderült, hogy egy rég elveszett, eredeti Caravaggio-műről lehet szó – írja a 24.hu

A lap információi szerint az alább látható, több mint 400 éves festmény örökség formájában került a jelenlegi tulajdonosaihoz: három testvérről van szó, akiknek édesapja még 1970-ben vásárolta a képet, amelyről csak nemrég derült ki, hogy egyedülálló műkincsnek számít. 

A képet eredetileg 1500 eurós (körülbelül 544 ezer forint) kikiáltási áron kínálták árverésre, az aukció előtt azonban több szakértő is megvizsgálta a képet, ekkor derült ki, hogy egy elveszett Caravaggio-képről van szó. 

Egy milánói galéria vezetője, Giancarlo Ciaroni félmillió eurót ajánlott a képért, a tulajdonosok azonban elutasították a lehetőséget, mivel már két további ajánlattal is megkeresték őket: egyenként hárommillió eurót, azaz több mint egymilliárd forintot ajánlottak a páratlan remekműért. 

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

A festményt azonban az utolsó pillanatban visszavonták az árverésről, a spanyolországi kulturális minisztérium pedig kiviteli tilalmat rendelt el a képet illetően. 

A 24.hu információi szerint a festmény egy Massimo Massimi nevű arisztokrata megrendelésére készülhetett, egy másik teória szerint azonban Innocenzo Massimi bíboros vitte magával Madridba 1623-ban. 

További friss híreink:

Exit mobile version