Szabadidő

18+: a XIX. században így néztek ki a szexi szelfik

Az erotikus képek küldözgetése nem csak a XXI. századi okostelefon-tulajdonosok kiváltsága.

Technológiával gazdagon átitatott világunkban az ember hajlamos néha elgondolkodni, mit szólnának ükanyáink-ükapáink korunk vívmányaihoz. Valószínűleg boszorkányságot kiáltanának akár egy tévé, akár egy laptop láttán, ha viszont valaki megmutatnánekik a sexting jelenségét, azaz, amikor a párok szexuális tartalmú üzeneteket, sőt, akár a pornográfia határát súroló fotókat küldözgetnek egymásnak, arra alighanem csak legyintenének.

„Ó, ezt mi is így csináltuk, csak nem ilyen masinériával!” – mondanák valószínűleg és nagyon igazuk lenne.

A pajzán, sőt egyenesen trágár versek szinte az emberiséggel egy idősek, az ilyen jellegű tartalmak sem tegnap készültek először, igaz, a kiszemeltnek való küldözgetés már a moderni idők szele, amennyiben a modernitást itt most az ipari forradalomtól számoljuk.

Mutatjuk is a bizonyítékot, hogy sikamlós képeket nem csak Kim Kardashian rajongói küldenek szívük választottjának. A lenti képen az 1788. és 1853 között élt Sarah Goodridge amerikai festőnő alkotása látható. Goodridge miniatűr portrék készítésére specializálódott, legismertebb alkotásának Daniel Webster XIX. századi amerkai politikus arcmását tartják.

Mellszelfit küldött a XIX. századi festőnő

Sarah Goodridge első sorban miniatűr portréiről vált ismertté (Fotó: Getty Images)

A férfi és Goodridge egyébként jó barátságban álltak egymással, de valószínűnek tartjuk, hogy a festőnő ennél gyengédebb érzelmeket is táplált Webster iránt. Legalábbis nem nehéz erre következtetni, az alábbi, Beauty Revealed (Leleplezett szépség) című festményéről, amelyen saját mellei láthatóak.

A legenda – de legalábbis a Whores of Yore Twitter-oldal értesülései – szerint ugyanis Goodridge a megözvegyült Daniel Websternek küldte el a festményt. A kép címével együtt pedig egészen valószínű, hogy így próbálta a férfi tudtára adni, hogy nem lenne ellenére a közeledése.

Webster azonban ennek ellenére egy másik nővel kötötte második házasságot, így csak következtetni lehet rá, hogy valószínűleg nem viszonozta Sarah Goodridge érzelmeit.

További cikkeink a meglepő múltról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top