nlc.hu
Otthon

Háztartási trükk ruhacsipesszel

Ha így használod a ruhacsipeszt, gyorsabban száradnak a ruhák

Egy nő azt állítja, hogy mostanáig rosszul használtuk a ruhacsipeszeket.
Ruhacsipesz

A TikTokon olykor egészen meglepő, máskor kimondottan hasznos háztartási tippek és trükkök bukkannak fel. Most egy teregetéssel kapcsolatos módszer hozta lázba a felhasználókat.

Christina Byers azt mutatta meg, hogy nem feltétlenül úgy kell használni a ruhacsipeszt, ahogy eddig tetted. Pontosabban a ruhát kell másképp kiteregetni a szárítókötélre.

A videóban az látszik, hogy a ruhaszárító zsinóron nem kell áthajtani a frissen mosott ruhát, elég, ha a csipesszel rögzítjük, tulajdonképpen lógatjuk. Ezért van a csipeszeken az kis lyuk, pont abba illik a ruhaszárító kötél. Ráadásul így ide-oda tologathatjuk a kiteregetett ruhát.

A módszert érdemes kipróbálni, már csak azért is, mert így hamarabb megszáradnak a ruhák, hiszen nincs egymásra hajtva a vizes anyag, könnyebben tud távozni a nedvesség. Persze arra érdemes figyelni, hogy ha szabadtéren teregetünk, és erős a szél, lehet, hogy a csipesz önmagában nem tartja meg a ruhákat a madzagon.

(Kiemelt kép: Pixabay/Michael Treu)

A sokoldalú ruhacsipesz:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top