nlc.hu
Otthon

Kakaduinvázió egy ausztrál üdülővárosban - videó

Kakaduk ezrei leptek el egy ausztrál üdülővárost – videó

Túlságosan tetszik nekik a városi élet, állítják a szakértők.

Az új-dél-walesi Nowrát nemrégiben a fehér kakadu egy alfajának több ezer példánya szállta meg, és az utcákon összegyűlt fehér madarakról készült fotók és videók alapján a város úgy nézett ki, mint egy Alfred Hitchcock-film díszlete. Ilyet biztosan nem mindennap látni, gondolhatnánk, de a helyiek számára azért ez nem annyira meglepő, évek óta osztoznak a városon a kakadukkal, és bár sokan közülük nem kedvelik ezeket a madarakat, nem sokat tehetnek ellenük, hiszen védett állatokról van szó.

A szakértőket nem lepte meg, hogy a madarak, amiket az 1950-es évek előtt nem nagyon fordultak elő a városokban, most ennyi fejfájást okoznak, várható volt, hogy rájönnek, mennyivel jobb az élet itt mint a vadonban. „Tökéletes élőhelyet teremtettünk számukra, és ők pedig élnek az ajánlatunkkal” – írták a Dél-Ausztráliai Egyetem tudósai egy 2018-as jelentésükben. És persze nem csak Nowra lakosainak főhet miattuk a fejük, Melbourne-ben és Adelaide-ben is találkozni velük szép számmal.

(via Oddity Central)

kakadu

Fotó: Pixabay

Madárinvázió:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top