3 villámgyors egytálétel, ha bírod a csípőset

Olga | 2021. Május 11.
Az egytálételekkel nem foghatunk mellé, ha hirtelen kell ebédet vagy vacsorát teremteni az asztalra. Azonban a következő fogásokat inkább csak azoknak ajánljuk, akik bírják, ha csípős az étel.

Az egytálételekben az a legjobb, hogy alig kell mosogatni utánuk, meg persze azért is imádjuk mindet, mert alig 30 perc alatt elkészülnek általában. A következő három egytálétel is villámgyorsan az asztalra kerül, de csak óvatosan, mert csípős fogások lesznek!

Felturbózott chilis bab

Hozzávalók:

A chilis bab és a sajtos tészta szerelméből született egytálétel (Kép: Getty Images)

Elkészítése:

Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a darált marhahúst a hagymával és fokhagymával megpirítjuk benne. Hozzáadjuk az alaplét, paradicsomot, a lecsöpögtetett babot, chiliport, sót, borsot és alaposan elkeverjük. Ehhez a keverékhez máris jöhet a tészta, így együtt fogjuk megfőzni az egészet 13-15 perc alatt. Amikor megpuhult a tészta, lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a reszelt sajttal és adunk még neki 2 perc pihenőt, mielőtt tálaljuk megszórva a friss petrezselyemmel.

Csirkés rizses csípős egytál

Hozzávalók:

Ez az egyik leggazdagabb egytálétel (Kép: Getty Images)

Elkészítése:

A csirkemelleket feldaraboljuk, befűszerezzük két teáskanál Cajun fűszerkeverékkel. Egy nagy serpenyőben hevítünk olajat, melyben a csirkéket megpirítjuk, majd kiszedjük egy tányérra a húst. Ezután jöhet a serpenyőbe a felkarikázott kolbász, amit szintén zsírjára pirítunk és kiszedjük a hús mellé. Ugyanebben a serpenyőben főzünk tovább: beledobjuk a rizst, felkockázott kaliforniai paprikát, a maradék Cajun fűszerkeveréket, felöntjük az alaplével és lefedve főzzük 20-25 percig, amíg a rizs fel nem szívja az összes folyadékot. A sült csirkemellet és kolbászt is hozzákeverjük a rizshez, majd korianderrel megszórva tálaljuk.

Vega csicseriborsós curry

Hozzávalók:

Körettel vagy magában is megállja a helyét a csicseriborsós curry (Kép: Getty Images)

Elkészítése:

Egy nagy serpenyőben hevítjük az olajat, rádobjuk a felkockázott hagymát, fokhagymát, majd a fűszereket is, és így együtt pirítjuk pár percig az egészet. Jöhet hozzá utána a paradicsom, amivel újabb egy percig rotyogtatjuk, majd belekeverjük a kókuszkrémet, a lecsöpögtetett csicseriborsót és a karfiolt is. Lassú tűzön, lefedve főzzük 7 percig úgy, hogy néha megkeverjük, majd további 3 percig hagyjuk főni fedő nélkül. Főtt rizzsel szokták tálalni, de magában, köret nélkül is teljes értékű egytálétel lesz belőle.

Kiemelt kép: Getty Images

Források: 1, 2, 3

Mi lesz a desszert?

Exit mobile version