nlc.hu
Otthon

Tragédia is lehetett volna az autópályán kószáló zebrából

Három órán át üldözték az autópályára szabadult zebrát

Nagy szerencse, hogy enyhe volt a forgalom, így sem ember, sem állat nem sérült meg.

Alaposan meglepődhettek azok, akik még múlt hét pénteken reggel autóba ültek az amerikai Tennessee államban található Cookeville környékén és felhajtottak az autópályára. A sztrádán ugyanis egy elszabadult zebra ügetett éppen – írja a BoingBoing. A lap értesülései szerint a zebra árverésről szabadulhatott el, ahol különféle egzotikus állatokra licitálhattak a résztvevők. 

Egyelőre nem derült ki, hogy hogyan és miért szabadulhatott el a patás, azonban kifejezetten tehetségesnek bizonyult abban, hogy lerázza az üldözőit, a környékbeli rendőrök ugyanis három órán keresztül üldözték. Többféle módszert is bevetettek, hogy megállítsák, vagy legalább letereljék a zebrát az autópályáról, azonban mindez hiábavalónak bizonyult. Az egyik rendőr még elektromos sokkolófegyverrel is meglőtte az állatot, ez azonban csak rontott a helyzeten, mert csak felmérgesítette vele a zebrát. 

Zebra ügetett egy amerikai autópályán

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Az egyik környékbeli általános iskola Facebook-oldalán értesítette a hozzájuk járó gyerekek szüleit a szokatlan jelenségről: „Szökött zebrát észleltek a környéken. Majdnem elütötte egy teherautó, aztán meglőtték sokkolóval, úgyhogy most igen dühös. Ha meglátják, ne közelítsenek felé. (Igen, ez egy valódi hír)” – állt a poszt végén, amit meg is értünk, elvégre valószínűleg a magyar szülők közül is biztos sokan arra gyanakodnának, hogy valaki feltörte a suli Facebook-oldalát. 

Végül három óra leforgása után sikerült sarokba szorítani és egy teherautóra terelni a renitens zebrát, amelynek ezek után remélhetőleg megtanítják, hogy ha át akar kelni egy úton, vegye igénybe a róla elnevezett gyalogosátkelőt. 

Még több állat az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top