nlc.hu
Otthon

Tényleges életfogytiglant kérnek a gyilkosra

Soha nem engednék ki a férfit, aki megölte volt élettársát és egy pici gyereket

Jön a másodfok abban az ügyben, ahol egy férfi képtelen volt beletörődni abba, hogy egy nő már nem akar vele élni. Az ügyészség tényleges életfogytiglanban bízik.

Nem kér súlyosbítást a Győri Fellebbviteli Főügyészség másodfokon, miután nincs súlyosabb ítélet: első fokon is tényleges életfogytiglanra ítélték idén áprilisban azt a férfit, aki képtelen volt beletörődni egy szakításba, ezért megölte volt élettársát és annak kétéves kisfiát is.

Az elsőfokú ítélet megállapította, hogy a férfi nem tudta feldolgozni és elfogadni a szakítást, folyamatosan üzeneteket írt volt élettársának, aki azonban a vádlott közeledését határozottan elutasította, de abba beleegyezett, hogy személyesen elbúcsúzzon tőle és a gyermektől.  

Jön a másodfokú ítélet (Fotó: Pexels.com)

Jön a másodfokú ítélet (Fotó: Pexels.com)

A személyes találkozón a nő megerősítette, hogy döntése végleges, új életet akar kezdeni kisfia édesapjával. Mivel a nőnek fájt a feje, a vádlott felajánlotta, hogy megmasszírozza. Mintegy 10-15 percig masszírozta, majd hirtelen megragadta a sértett nyakát és a nőt megfojtotta, a szobába ekkor bejövő kétéves gyermeket pedig megragadta, aztán kettő késszúrással megölte.

A másodfokú ügyészség szerint az elsőfokú bíróság a tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabásával az egyedül helyes döntést hozta meg, mert a több emberen – akik közül az egyik kiskorú volt – elkövetett emberölés befejezett alakzatát elkövető terhelttel szemben a lehető legsúlyosabb büntetést kell kiszabni – áll az ügyészség közleményében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top