nlc.hu
Otthon

Elbontják a bódét a balatonalmádi mólóról

Elbontják a botrányt okozó bódét a balatonalmádi mólóról

Elérte célját az önkormányzat tiltakozása, elbontja a Bahart a balatonalmádi mólóra felhúzott bódét.
Bódé a balatonalmádi mólón

Nagy felháborodást okozott, hogy a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) egy felhúzott egy – valószínűleg új hajópénztárnak szánt – bódét a balatonalmádi mólóra. A móló ugyan a vállalat saját területén áll, ám a kivitelezés közterületet is érintett, erre viszont a polgármester szerint a cég nem kért engedélyt az önkormányzattól.

Balatonalmádi képviselő-testülete teljes egységben állt ki amellett, hogy bontsák le a polgármester megfogalmazása szerint „kerti budira” hajazó épületet. Az önkormányzati tiltakozó akció végül elérte célját, hamarosan elbontják a bódét. Erről Kepli Lajos polgármester számolt be a Facebookon.

Mint írja, Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, valamint Veigl Gábor, a Bahart vezérigazgatójának részvételével egyeztettek a bódéról, és arról döntöttek, hogy

a bódé a héten eltűnik a mólóról, és a helyreállítás megtörténik.

Arról is megegyeztek, hogy a jövő héten a hajóforgalom megindul, nem lesz szennyvízátemelő berendezés, valamint pótolják a kivágott fát, amelynek a helyére a bódé épült.

(Kiemelt kép: Facebook/Kepli Lajos)

Ezeket is el kell bontani:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top