nlc.hu
Otthon

Epilepsziás férfi halála

Nem segítettek időben a főnökei az epilepsziás férfin, belehalt a rohamba

Az epilepsziás férfinak a pulzusa nem volt érzékelhető és nem lélegzett, mégis vártak a mentők kihívásával.

Másfél év felfüggesztett börtönre ítélte segítségnyújtás halált okozó elmulasztása miatt a Szombathelyi Járásbíróság azt a két vádlottat, akik későn hívtak segítséget az egyik dolgozójukhoz, amikor epilepsziás rohama lett. A két elkövetőt segítségnyújtásra köteles személy által elkövetett bűntettben is bűnösnek mondta ki a bíróság – írja a 24.hu.

Nem segítettek időben a főnökei az epilepsziás férfin, belehalt a rohamba

Epilepsziás roham. Fotó: Getty Images

A vádlottak a munkás felettesei voltak, ezért vele szemben egyébként is intézkedésre jogosultak és kötelezettek voltak. A dolgozó a gyermekkora óta fennálló epilepsziás megbetegedésből kifolyólag megváltozott munkaképességű betanított munkásként dolgozott. 2017. június 30-án reggel rosszul lett, amelyet a környékén tartózkodó I. rendű vádlott is észlelt, ezt követően a földre fektették.

Egy tanú jelezte a történteket egy másik főnöknek, a II. rendű vádlottnak is, aki szintén a helyszínre sietett. Mire odaérkezett

a munkás már eszméletlen állapotban feküdt a földön, és sem pulzust, sem légzést nem érzékelt nála, ezért javasolta a főnöktársának, hogy hívjanak mentőt, aki azt javasolta, hogy még várjanak.

A vádlottak értesítették a dolgozó édesapját, aki a helyszínre sietett.

Az apa az érkezését követően megkezdte a gyereke újraélesztését és kérte az ott lévőket, hogy hívjanak mentőt. Az I. rendű vádlott ezt követően utasította a portaszolgálatot, hogy hívjanak mentőt, azonban nem közölte a munkás állapotát. A portás ezt követően 07 óra 59 perckor hívta a mentőszolgálatot, amelynek egysége 08 óra 06 perckor érkezett a helyszínre.

A klinikai halál állapotában lévő sértett újraélesztését azonnal átvették és segélykocsit hívtak a helyszínre. A sikeres újraélesztést követően a munkást kórházba vitték, aki a kórházba szállítást követően a gondos, célszerű és szakszerű egészségügyi ellátás ellenére július 11-én meghalt. A bíróság 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte az áldozat két felettesét.

Az ítélet az I. rendű vádlott vonatkozásban jogerős, míg a II. rendű vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett.

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top