nlc.hu
Otthon

Koronavírus-adatok

12-en haltak meg koronavírus-fertőzésben

A koronavírus még itt van, de a harmadik hullámot már sikerült letörni.

Megjöttek a legfrissebb adatok a koronavírus-fertőzések alakulásáról. Eszerint meghalt 12 idős, krónikus beteg, és újabb 137 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

Koronavírusteszt

Fotó: MTI/Komka Péter

Ezzel 806 008-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 29 854-re, a gyógyultaké 716 163-ra emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 59 991. Kórházban 602 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 68-an vannak lélegeztetőgépen.

A kormányzati tájékoztató oldalon kiemelték, hogy az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően sikerült letörni a járvány harmadik hullámát, az 5 millió beoltott elérésével életbe lépett az újraindítás újabb fokozata. Ugyanakkor alapvető védelmi intézkedések még életben vannak, “hiszen a vírus még itt van” – figyelmeztettek.

Továbbra is minden olyan helyen kötelező a maszk használata, ahol védettek és nem védettek zárt térben találkozhatnak, így a tömegközlekedésben és az üzletekben is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top